Frozen shoulder

Een frozen shoulder is een stijve en pijnlijke schouder waarbij het moeilijker wordt om de arm te bewegen. Meestal onstaat dit na een trauma, ontsteking, langdurige inactiviteit, bij  diabetes (suikerziekte), na een borstoperatie of bij een schouderbreuk. Het komt vooral voor bij mensen tussen de 40-60 jaar . Ongeveer 2 tot 5% krijgt hier last van. De frozen shoulder ontstaat langzaam. Het begint meestal met nachtelijke pijn als men op de schouder ligt. Er is scherpe pijn aan de voorkant en/of zijkant van de schouder. Er zijn beperkingen bij bewegen in allerlei richtingen zoals bij het aantrekken van een jas of het omdoen van de autogordel.

Klachten verminderen

Het herstel van een frozen shoulder duurt lang. Het kan 18 tot 24 maanden in beslag nemen. De meest voorkomende behandelingen zijn fysiotherapie, injecties, doorbewegen onder narcose, medicatie of een arthroscopie (kijkoperatie). Meestal wordt gestart met injecties en fysiotherapie. Helpt dit niet na enkele maanden? Dan kan men overgaan op doorbewegen onder narcose en eventueel gevolgd door een arthroscopie (chirurgische ingrepen).

Wat kunt u zelf doen

Het allerbelangrijkste is dat u zelf actief deelneemt aan de behandeling. Dit kunt u thuis doen door zelf veel actief te oefenen.

Uw fysiotherapeut helpt

Uw fysiotherapeut geeft adviezen en begeleidt u in het herstelproces. De behandeling bestaat uit:

  • passieve oefeningen om de beweeglijkheid te verbeteren
  • actieve oefeningen om de beweeglijkheid en kracht te verbeteren.
Terug naar overzicht

Heb je vragen, of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op!

"Ik ben heel fijn geholpen. Ga zo door!"

"Goed luisterend oor naar mijn klachten"

Jouw mening is voor ons belangrijk
Help ons en laat je ervaring achter.

© 2024 - Vita Compleet
Created by LR Internet