Claudicatio intermittens

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) wordt veroorzaakt door slagaderverkalking (atherosclerose), waardoor patiënten claudicatio intermittens kunnen ondervinden. Klachten zoals pijn of kramp in de beenspieren treden op tijdens het lopen en verdwijnen na enige tijd stilstaan.Naar schatting heeft drie procent van 55-plussers last van PAV en veertien procent van 70-plussers. Roken, te weinig beweging en ongezonde voeding zijn risicofactoren voor perifeer arterieel vaatlijden.

Uit verscheidene studies is gebleken dat gesuperviseerde looptherapie een (kosten)effectieve behandeling is voor patiënten met PAV. Alle richtlijnen omschrijven een ‘stepped care’ behandeling.

De huisarts verzorgt cardiovasculair risicomanagement (CVRM) en verwijst de patiënt voor een traject gesuperviseerde looptherapie (GLT) en leefstijlbegeleiding door gespecialiseerde ClaudicatioNet therapeuten. Indien met een traject GLT en leefstijlbegeleiding niet de gewenste resultaten worden behaald, kan een eventuele verwijzing naar een vaatchirurg voor verdere diagnostiek en behandeling worden besproken met de huisarts. 

Uiteraard hebben we bij Vita Compleet ook een gespecialiseerde fysiotherapeut in de persoon van Mirthe Cox
Heeft u vragen over claudicatio? Mirthe helpt u graag.

Tot ziens bij Vita Compleet!

Terug naar overzicht

Heb je vragen, of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op!

"Ik ben heel fijn geholpen. Ga zo door!"

"Goed luisterend oor naar mijn klachten"

Jouw mening is voor ons belangrijk
Help ons en laat je ervaring achter.

© 2024 - Vita Compleet
Created by LR Internet