Hoofdpijnbehandeling

Olaf Schaeffers, gecertificeerd Watson Hoofdpijn therapeut

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht die de meesten van ons wel eens ervaren hebben. 
Hoofdpijn kan een aanhoudende zeurende pijn zijn, maar in sommige gevallen kan het zo intens zijn dat normaal functioneren tijdelijk onmogelijk is. 

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn zoals clusterhoofdpijn, migraine en spanningshoofdpijn. De fysieke oorzaak wordt dikwijls niet gevonden ondanks de vele onderzoeken. Hoofdpijnklachten zijn vaak goed te behandelen.

Behandeling:
de Watson methode

Dean Watson, een hoofdpijnspecialist uit Australië, heeft in de afgelopen 25 jaar aanzienlijke ervaring opgedaan in de behandeling van patiënten met hoofdpijn. Zijn methode, bekend als de Watson Headache®-methode, wint steeds meer erkenning met toenemend wetenschappelijk bewijs.

De opleiding tot Watson Headache® Certified Practitioner bestaat uit drie niveaus, waarbij na elke cursus veel ervaring moet worden opgedaan voordat men wordt toegelaten tot het volgende niveau. Olaf Schaeffers, praktijkeigenaar van Vita Compleet, is één van de zes fysiotherapeuten in Europa die deze opleiding volledig heeft afgerond.

Onze specialisten

Kelly Swinkels

Kelly Swinkels

Fysiotherapie, COPD, Hoofdpijn-behandeling, Manuele Therapie, Medical taping, Mulligan, schouders

Olaf Schaeffers

Olaf Schaeffers

Fysiotherapie, Hoofdpijn-behandeling, Manuele therapie, Mc Kenzie, Medical taping, Schouders

Niels Kessels

Niels Kessels

Fysiotherapie, Hoofdpijn-behandeling, Manuele therapie, Medical taping, Schouders

Veel gestelde vragen

Met behulp van de Watson-methode kan de kern van primaire hoofdpijn worden aangepakt. Deze methode is gebaseerd op de theorie dat de pijn wordt veroorzaakt door een overgevoelige hersenstam. Door middel van een veilige en systematische diagnostiek en behandeling van de bovenste drie nekwervels, kan de hoofdpijn worden opgewekt en weer laten verdwijnen. Hierdoor neemt de overgevoeligheid van de hersenstam af en verminderen triggers zoals houding, voeding, stress of menstruatie. 

Watson Therapie omvat geen manipulaties van de nek; de technieken worden op een zachte manier toegepast. Binnen vijf behandelingen zouden er positieve verbeteringen moeten zijn in uw specifieke hoofdpijn- of migraineklachten. Dit kan zich uiten in een afname van de frequentie, duur of ernst van de hoofdpijn. Als de hoofdpijn niet volledig verdwijnt, worden afspraken op langere termijn gepland.

Heb je vragen, of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op!

"Ik ben heel fijn geholpen. Ga zo door!"

"Goed luisterend oor naar mijn klachten"

Jouw mening is voor ons belangrijk
Help ons en laat je ervaring achter.

© 2024 - Vita Compleet
Created by LR Internet