Looptraining

Veel voorkomende klachten

  • krampende pijn die optreedt na een bepaalde loopafstand
  • de pijn zit meestal aan één kant in de kuit
  • in sommige gevallen zit de pijn meer in de bil of het bovenbeen
  • de pijn verdwijnt weer bij stilstaan
  • de pijn treedt sneller op bij bergop lopen

Behandeling:

Looptraining, begeleid door een fysiotherapeut, richt zich op het doorbreken van de pijn tijdens het lopen. Samen met uw therapeut werkt u aan een verbeterde looptechniek, waardoor elke stap efficiënter wordt. Het voortzetten van het lopen, zelfs wanneer pijn optreedt, stimuleert het lichaam om zuurstofrijk bloed naar de spieren te transporteren via kleinere bloedvaten wat de pijn verlicht en de loopafstand vergroot.

Naast het trainen van de loopvaardigheid wordt aandacht besteed aan leefstijlfactoren zoals voldoende beweging en gezonde voeding.

Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet, een landelijk netwerk dat kwaliteit en regelmatige bijscholing van aangesloten fysiotherapeuten garandeert.

Onze specialisten

Mirthe Cox

Mirthe Cox

Fysiotherapie, Looptraining, Medical taping, Orofaciaal

Veel gestelde vragen

De grootste kans op etalagebenen doet zich voor bij rokers. Ook meeroken vergroot de kans, zij het in mindere mate. Naast roken kunnen de volgende factoren ook bijdragen aan een verhoogd risico op etalagebenen: Een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, suikerziekte, overgewicht, te weinig beweging en erfelijkheid.

De fysiotherapeut helpt u om klachten te verminderen en risico's op adervernauwing te beperken. Vaak beweegt u minder of geforceerd, wat uiteindelijk weer klachten veroorzaakt en veel energie kost. De fysiotherapeut begeleidt u bij de juiste beweging en looptraining om uw coördinatie en uithoudingsvermogen te verbeteren. Het doel is dat u zelfstandig uw klachten onder controle kunt houden, mogelijk met een activeringsprogramma dat u helpt om zelfstandig te blijven bewegen en een gezonde levensstijl te behouden.

Heb je vragen, of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op!

"Ik ben heel fijn geholpen. Ga zo door!"

"Goed luisterend oor naar mijn klachten"

Jouw mening is voor ons belangrijk
Help ons en laat je ervaring achter.

© 2024 - Vita Compleet
Created by LR Internet