Mulligan Concept

Herstel van Gewrichtsfunctie en Pijnvrije Beweging

Het Mulligan Concept is een mobilisatietechniek voor gewrichten die vaak spectaculaire verbeteringen biedt bij langdurige pijnlijke bewegingsbeperkingen. Deze methode is ontwikkeld door Brian Mulligan in de jaren '80. Het concept richt zich op het corrigeren van gewrichtspositiefouten of ontsporingen. Dit kan leiden tot snel herstel, zelfs bij langdurige gevallen. De methode combineert therapeutische handelingen met gelijktijdige actieve bewegingen door de patiënt. Zelfwerkzaamheid, zoals het uitvoeren van huiswerkoefeningen, is essentieel voor een optimaal resultaat.

Mulligan Concept pijnvrij

Het Mulligan Concept maakt gebruik van pijnvrij herhalingen van voorheen pijnlijke bewegingen, waardoor de "memory-functie" van het gewricht wordt benut. Het grote voordeel van deze methode is dat het pijnvrij is. Het combineert passieve manuele technieken met actief bewegen door de patiënt.

Technieken van het Mulligan Concept kunnen samen met andere therapieën worden gebruikt om snel de mobiliteit van gewrichten en spierfunctie te verbeteren. Na herhalingen zou de verbetering ook zonder therapeutische tussenkomst moeten blijven bestaan.

Deze technieken zijn toepasbaar op vrijwel alle gewrichten en op de wervels van de wervelkolom.

Maak een afspraak met onze specialist

Onze specialisten

Kelly Swinkels

Kelly Swinkels

Fysiotherapie, COPD, Hoofdpijn-behandeling, Manuele Therapie, Medical taping, Mulligan, schouders

Veel gestelde vragen

Na een behandeling volgens het Mulligan Concept kunt u direct resultaat verwachten. Het behandelde gewricht beweegt gemakkelijker en met minder of geen pijn. Door specifieke oefeningen kunt u deze verbetering behouden, waardoor langdurig resultaat mogelijk is.

Over het algemeen verloopt een Mulligan Concept therapie behandeling zonder bijwerkingen of pijnklachten.

Heb je vragen, of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op!

"Ik ben heel fijn geholpen. Ga zo door!"

"Goed luisterend oor naar mijn klachten"

Jouw mening is voor ons belangrijk
Help ons en laat je ervaring achter.

© 2024 - Vita Compleet
Created by LR Internet