Headerafbeelding

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk hun sportactiviteiten weer op willen pakken, of voor mensen die op een andere manier geblesseerd geraakt zijn en daardoor niet in staat zijn om te sporten. Ook is sportfysiotherapie bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen en niet weten hoe ze zich hierop, zonder blessures, kunnen voorbereiden. 

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt opgelopen of overtraind blijkt te zijn. U wilt blijven sporten en uw conditie blijven behouden, desnoods met een alternatief trainingsschema. Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurd en snapt hoe u geblesseerd bent geraakt. Dat ziet u terug in het behandelplan of trainingsschema dat er voor u gemaakt wordt. Er wordt gekeken naar uw motoriek, coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen en uw blessure wordt geanalyseerd. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden en daarnaast kan er ook met uw trainer overlegt worden over een aangepast trainingsschema. Preventie is voor de sportfysiotherapeut erg belangrijk, hij of zij zorgt dat u kunt blijven sporten en voorkomt herhaling van dezelfde sportblessures. 

Sportadvies- en sportblessurespreekuur

Sporten is gezond en leuk, toch kunt u zich weleens blesseren of overbelasten. Om dit te voorkomen hebben wij een sportadvies- en sportblessurespreekuur. 
Dit spreekuur wordt gehouden door een ESP opgeleide sportfysiotherapeut en vindt iedere maandag van 18.00 t/m 19.00 uur plaats.
Maakt u hiervoor alstublieft een afspraak via onderstaand telefoonnummer of emailadres. 

Onze specialisten zijn Kelly Swinkels en Maud Opstals.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk:
077 472 24 95 of mailen naar info@vita-compleet.nl 

Tot ziens bij Vita Compleet Fysiotherapie!

      

Beschikbaar bij:

Vita Compleet

Dit zijn onze specialisten:

Kelly Swinkels
Maud Opstals
© Vita Velden - Fysiotherapie