fitness.jpg

Revalidatie na Corona

Inmiddels weten we allemaal wel dat het virus zorgt voor ernstige klachten of beperkingen. We vernemen dagelijks in het nieuws hoeveel mensen er op de IC liggen of hebben gelegen. Maar ook als je niet op een IC hebt gelegen kun je kampen met ernstige klachten na corona. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld kortademigheid of vermoeidheid zijn. Daarnaast is er vaak sterk verlies van spiermassa.

Vita Compleet Fysiotherapie heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten in dienst met ervaring in het revalideren van longpatiënten. Daarnaast hebben zij allemaal een speciale opleiding gevolgd om patiënten te kunnen helpen die corona hebben gehad. Onze fysiotherapeuten volgen daarbij de laatste richtlijnen gericht op revalidatie van ex corona patiënten Zowel patiënten die het thuis hebben moeten doormaken als in het ziekenhuis. Fysiotherapie is erg belangrijk bij het herstel na het coronavirus.

Wat zijn onder andere de mogelijkheden, wat gaan we samen met u doen?

  • Uiteraard een fysiotherapiebehandeling of het toepassen van manuele fysiotherapie
  • Conditietraining met de daarbij benodigde hulpmiddelen (cardio / kracht / saturatiemeter)
  • Ademhalingstraining: technieken om slijm op te hoesten
  • Ademhalingsadviezen
  • Opbouwschema om terug naar werkzaamheden te trainen
  • Nazorg om ook na de revalidatie fit en gezond te blijven

Wij kunnen ons ook voorstellen dat partners, familieleden of kennissen in deze tijd extra belast zijn. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om samen aan te sterken en te revalideren. Samen trainen maakt het ook leuker en effectiever.

Vraag ons vooral naar de mogelijkheden!
Neem contact met ons op via info@vita-compleet.nl of 077 472 24 95
Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Tot ziens bij Vita Compleet Fysiotherapie!
Het gezelligste team uit de regio

© Vita Velden - Fysiotherapie