Nieuws!

Vita Arcen

Positieve gezondheid

Positieve gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? Kun je je bijvoorbeeld zelf voldoende redden? En is er misschien medische zorg nodig of steun vanuit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

De 6 pijlers van Positieve Gezondheid zijn:

  • Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit
  • Mentaal welbevinden – Ik voel me vrolijk
  • Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst
  • Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven
  • Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen
  • Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

 

Je kunt op https://mijnpositievegezondheid.nl/ een vragenlijst invullen die je helpt kiezen en bespreken wat voor jou belangrijk is. Waar scoor je hoog op en waar juist niet. Herken je je zelf hier in terug of juist helemaal niet. Zou je een aspect willen verbeteren en weet je zelf niet hoe?
Je kan altijd bij een psychosomatische fysiotherapeut in gesprek gaan om te kijken naar de mogelijkheden hierin. Het is een behandelvorm die zich richt op ‘lichaam’ en ‘geest’. De psychosomatische fysiotherapeut kan je helpen om inzicht te krijgen in de wisselwerking hiertussen. Je krijgt te leren hoe je via je geest het lichaam kunt beïnvloeden en andersom. Bijvoorbeeld vaker een pauze nemen of juist meer in beweging komen, afhankelijk van je situatie.  

Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak met onze psychosomatische fysiotherapeut Manouk Gibbon.
Bel ons op 077 4722495 of stuur een mail naar info@vita-compleet.nl 

Tot ziens bij Vita Compleet!

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie