Nieuws!

Vita Arcen

Zorgverzekering 2022

Elk jaar is het weer de vraag wat de verzekeraars gaan doen met de tarieven en de aanvullende verzekeringen. We zien dat voor 2022 veel tarieven omhoog gaan en het aantal behandelingen naar beneden wordt bijgesteld. Kijk dus goed je zorgverzekering met aanvullende pakket na! Het wordt waarschijnlijk anders dan je voor dit jaar gewend was.

Wil je zorgverzekeringen vergelijken dan zijn er verschillende pagina’s waar je dit kan doen. We zetten er een aantal op een rijtje:
Zorgkiezer 
Independer
Geld.nl

Wanneer betaal ik mijn eigen risico?
Iedereen in Nederland heeft verplicht een basisverzekering afgesloten. Het bedrag van je eigen risico kun je zelf bepalen en start bij €385,- Voordat kosten vergoed worden uit de basisverzekering dien je dus eerst dit bedrag te hebben gebruikt aan zorg. Zorg die uit de basisverzekering komt is bijvoorbeeld bezoek aan de huisarts, ziekenhuis,  en bepaalde medicatie. Ook fysiotherapie kan uit de basisverzekering komen als er sprake is van een chronische indicatie. Of dit aan de orde is kunt u overleggen met uw fysiotherapeut.

Hoe werkt een chronisch dossier bij fysiotherapie?

  • Behandeling 1 t/m 20 worden vergoed uit de aanvullende verzekering en/of zijn voor eigen kosten. Heeft u dus in 2021 5 behandelingen gehad op dit dossier, dan moeten er nog 15 behandelingen betaald worden in 2022. Deze 15 behandelingen moeten dan uit uw aanvullende verzekering komen of dient u zelf te betalen.
  • Behandeling > 21 worden vergoed uit de basisverzekering.
  • LET OP: Behandelingen uit de basisverzekering kunnen bij u in rekening gebracht worden wanneer het eigen risico (verplicht €385) nog niet voldaan is.

Wanneer krijg ik chronische fysiotherapie?
U krijgt een chronisch indicatie als uw aandoening op de lijst borst staat. Deze lijst is door de overheid vastgesteld.

Welke verzekeraars worden door patiënten goed beoordeeld?

De volgende kleine zorgverzekeraars worden door patiënten als zeer goed beoordeeld:
DSW, Stad Holland, Pro Life, Ditzo, ONVZ.

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie