Nieuws!

Vita Arcen

Heeft u diabetes?

Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dit komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft of het helemaal niet meer aanmaakt. Insuline is nodig om de bloedsuikerspiegel te regelen.

Diabetes type 2 heeft verschillende oorzaken. Een belangrijke oorzaak is overgewicht en het hebben van te veel buikvet. Daarnaast zijn er andere oorzaken zoals ongezonde voeding en te weinig lichaamsbeweging. Ook roken speelt een rol bij diabetes type 2. Diabetes verloopt bij mannen anders dan bij vrouwen. Dit heeft onder andere te maken met hormonen.

Omdat we zien dat Diabetes type 2 steeds vaker voorkomt heeft Vita Compleet samen met Huisartsenpraktijk Velden een vragenlijst opgesteld om er zo achter te komen waar mensen behoefte aan hebben en hoe men de ziekte als zodanig ervaart. Zijn er misschien zaken waarbij u graag hulp zou krijgen? Heeft u de behoefte om deel te nemen aan oefengroep speciaal voor mensen met diabetes type 2? De gespecialiseerde fysiotherapeut stelt een speciaal beweegprogramma voor u samen en kan u begeleiden naar een gezonde leefstijl. Wij vernemen het graag van u!


Vult u voor ons de enquête in? Dan danken wij u alvast hartelijk voor de medewerking. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan!


 

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie