Nieuws!

Vita Arcen

Fysiotherapie na Covid-19

Inmiddels weten we allemaal wel dat het virus zorgt voor ernstige klachten of beperkingen. We vernemen dagelijks in het nieuws hoeveel mensen er op de IC’s liggen. Maar ook als je niet op een IC hebt gelegen kun je kampen met ernstige klachten na corona. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld kortademigheid of vermoeidheid zijn. Daarnaast is er vaak sterk verlies van spiermassa.

Wat veel mensen niet weten is dat de basisverzekering is uitgebreid voor mensen die ernstig ziek zijn geweest als gevolg van het coronavirus. De huisarts of medisch specialist kan in zo’n geval beoordelen of iemand in aanmerking komt voor fysiotherapie. Dit betekent dat u de behandelingen / revalidatie vergoed krijgt uit deze verzekering.

De fysiotherapeuten bij Vita Compleet zijn opgeleid en gespecialiseerd in de revalidatie van coronapatiënten. Samen met u gaan zij werken aan uw herstel. Indien nodig schakelen zij ook andere disciplines in zoals bijvoorbeeld een ergotherapeut of diëtist.

Belangrijk om te weten:

  • In het begin gaat de aandacht uit naar dagelijkse activiteiten zoals het trappen lopen en opstaan. Dit moet weer zelfstandig kunnen. 
  • Een juiste verdeling van de energie is hierbij zeer belangrijk. Ben je erg verzwakt, forceer dan niets.
    De fysiotherapeut zal je begeleiden in hoe vaak en hoe lang je kunt inspannen. 
  • Wanneer de fysiotherapeut ziet dat het kan zal er intensiever getraind worden om weer kracht en spiermassa op te bouwen.

Vaak is er een langere periode fysiotherapie nodig waarbij meerdere keren fysiotherapie nodig is voor het verbeteren van de conditie, fitheid en spierkracht.
Heb je hier vragen over of zit je met onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op!
We helpen je graag verder. Telefonisch zijn we bereikbaar op 077 472 24 95 of mail naar info@vita-compleet.nl

Tot ziens bij Vita Compleet!

U kunt een afspraak maken bij één van de volgende vestigingen:

Vita Velden                    
Rozenhof 16
                  
5941 EX Velden

Vita Oostrum
Mgr. Hanssenstraat 20
5807 BD Oostrum

Vita Arcen
Kerkplein 1
5944 AL Arcen

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie