Nieuws!

Vita Arcen

Blijf bewegen!

In de coronacrisis bewegen Nederlanders minder is gebleken. Dit is logisch te noemen als we er aan denken dat de sportscholen dicht zijn en, op dit moment, mensen boven de 27 niet in groepsverband mogen sporten. Toch is bewegen heel erg belangrijk voor lichaam en geest.

Gelukkig gaan we langzaam richting het mooie weer dus buiten bewegen ligt voor de hand. Wandelen bijvoorbeeld is erg gezond en je hoeft er geen dure spullen voor aan te schaffen. Trek een paar goede schoenen aan en je stapt zo de deur uit! Met wandelen in een rustig tempo bouw je conditie op en het brengt een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Heb je geen conditie? Begin dan rustig met een wandeling van 30 minuten en bouw deze langzaam op.

De voordelen bij elke dag een half uur bewegen of wandelen zijn:

  • Verlaging van de kans op diabetes
  • Bewegen heeft een gunstige invloed op je conditie
  • Het heeft een goed effect op je geheugen
  • Beweging is zeer goed voor je spieren en botten
  • Zorgt voor een goede bloedsomloop

Geen tijd om naar buiten te gaan? Je kunt uiteraard ook binnen bewegen. Op de volgende pagina kun je een aantal video's vinden met voorbeelden van oefeningen die je binnen of in je tuin kan doen. Het gaat er om dat je in beweging komt! Doe met ons team de Fysiofitness oefeningen    

Heb je nog tips of hulp nodig om meer te gaan bewegen? Uiteraard helpen wij jou graag met het geven van oefeningen of advies!
Voor het maken van een afspraak neem je contact op met 077 472 2495 of stuur een mailtje naar info@vita-compleet.nl 

Tot ziens bij Vita Compleet!

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie