Nieuws!

Vita Arcen

Schouderklachten en nu?

Nu we in deze tijd allemaal massaal thuis werken zijn schouderklachten een veel voorkomende klacht. Veel mensen zitten thuis aan de keukentafel te werken. Omdat deze werkplek niet aan de ergonomische richtlijnen voldoet ontstaat er spierspanning in de nek-en schouderspieren met pijnklachten als gevolg.

Heeft u pijn in uw schouder en kunt u hierdoor niet meer goed bewegen of doet bewegen pijn?
De schouder is een zeer beweeglijk gewricht, waardoor het kwetsbaar is voor verschillende aandoeningen. Door de grote beweeglijkheid van het gewricht is er evenwel een grote mate van instabiliteit. Een schouder in goede conditie is vrij en pijnloos te bewegen.

Indien de schouder niet in goede conditie is, kan de schouder niet optimaal functioneren. Het gewricht wordt dan zeer kwetsbaar voor letsels en tevens kunnen er diverse problemen optreden die het functioneren van de schouder moeilijker maken.

De klachten aan uw schouder kunnen zowel  plotseling als geleidelijk ontstaan. Meestal zit de oorzaak in een combinatie van factoren. De meest voorkomende oorzaken van uw schouderklachten kunnen zijn:

  • Overbelasting of een verkeerde houding
  • Het maken van repeterende bewegingen
  • Spanning en stress in werk- of thuissituatie
  • Een trauma ( bijvoorbeeld een val )
  • Slijtage
  • Een Slijmbeursontsteking
  • Een Frozen shoulder
  • Blessure

Wanneer u te lang met uw schouderpijn rond blijft lopen, kan deze in de loop van de tijd gaan uitstralen naar alle omliggende gewrichten. Denk daarbij aan uw nek, rug, armen , ellenboog of helemaal tot in de vingers. Dit kan voor de nodige beperkingen in uw dagelijkse bezigheden zorgen.

Bij Vita Compleet zullen wij de oorzaak van uw klachten proberen  te achterhalen en daaropvolgend een passend behandelplan opstellen om u van uw klachten af te helpen. Daarbij kunnen we gebruik maken van oefeningen, mobilisatie, massage en spierrekken. Ook geven we u voorlichting en advies, om uw klachten in de toekomst te voorkomen.  

Heeft u nog vragen naar aanleiding van het lezen van dit artikel? Zou u graag een afspraak willen maken? 
Neem dan contact op met de praktijk via 077 472 2495 of info@vita-compleet.nl 

Wij helpen u graag!
Tot ziens bij Vita Compleet!

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie