Nieuws!

Vita Arcen

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Iemand met een chronische aandoening heeft langdurig last van dezelfde aandoening. Voor bepaalde aandoeningen / klachten is de chronische lijst samengesteld. Uw fysiotherapeut hanteert de chronische lijst die door de overheid is samengesteld om te bepalen of uw klacht hier op voorkomt. Voor dit soort aandoeningen / klachten heeft uw fysiotherapeut  altijd een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist.

Heeft u een verwijzing voor een chronische indicatie? Vanaf de 21e behandeling worden de kosten vergoed vanuit uw basisverzekering. De eerste 20 behandelingen zullen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering of komen voor eigen rekening.

Heeft u geen aanvullende verzekering?

Dan komen de kosten van de eerste 20 behandelingen voor rekening van de patiënt zelf.

Is er wel een aanvullende verzekering?
Dan worden de eerste 20 behandelingen op uw aanvullende verzekering gedeclareerd. Heeft u geen 20 behandelingen in de aanvullende verzekering, dan komt het overige deel op kosten van u als patiënt.

Heeft u de eerste 20 behandelingen gehad en wordt er vergoed vanuit de basisverzekering?
Let op! Dit kost u eerst uw eigen risico. In een nieuw jaar dient eerst weer het eigen risico betaald te worden. Het kan dus zijn dat u voor een deel van de fysiotherapiekosten een rekening ontvangt van uw verzekeraar.

Is er bij u sprake van een langdurige klacht of chronisch dossier? Hanteer dan de polis van uw zorgverzekeraar om niet voor verrassingen te komen. U bent zelf verantwoordelijk voor uw zorgverzekering of aanvullende verzekering.

Zou u hier graag meer informatie over willen? Bel dan met uw zorgverzekeraar of kijk op de volgende website voor meer informatie: https://zorgvergoeding.com/

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie