Nieuws!

Vita Arcen

Fysiotherapie bij herstel na Coronavirus

Het houd ons allemaal al een tijdje in zijn greep. Het coronavirus. Een besmetting met het coronavirus (COVID-19) kan een behoorlijke impact hebben op je gezondheid. Daarom is het belangrijk om na een ziekenhuisopname of ziekbed thuis zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie.

Ernstig zieke patiënten die in het ziekenhuis beademd worden krijgen te maken met ademhalingsproblemen en fysieke problemen doordat zij langdurig inactief zijn. Na ontslag uit het ziekenhuis is er sprake van zogenaamde restklachten. Dit uit zich bijvoorbeeld in benauwdheid, kortademigheid of vermoeidheid.

Wat kunnen onze fysiotherapeuten hier aan doen?

Onze fysiotherapeuten kunnen hierbij een enorme bijdrage leveren aan het herstel. Zij hebben hiervoor allemaal een speciale training gevolgd. Wij bieden u een volledig trainingsprogramma gericht op uw klachten. Daarnaast werken wij regelmatig samen met andere zorgverleners. Dit alles om u zo snel mogelijk weer op de been te helpen.

Deze revalidatie wordt vergoed vanuit het basispakket voor de maximale duur van 6 maanden. (max. 50 behandelingen) Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist. Houd er rekening mee dat u binnen 4 maanden, na de gestelde diagnose, moet starten met de revalidatie.

Wij kunnen ons voorstellen dat hier vragen of onduidelijkheden over zijn. Zit u met vragen? Stel ze dan vooral aan uw fysiotherapeut!

Contact met ons opnemen? Dat kan via 077 4722495 of info@vita-compleet.nl 
Wij zijn u graag van dienst!

Tot ziens bij Vita Compleet

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie