Nieuws!

Vita Arcen

Wanneer betaal ik het eigen risico?

Wanneer betaal ik eigen risico?

Deze vraag krijgen we vaak in onze praktijk, daarom leggen we het even uit. Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit je basisverzekering. In 2020 is dit verplicht eigen risico voor je zorgverzekering 385 euro. Naast het verplicht eigen risico kun je ook een vrijwillig eigen risico kiezen. Vaak gaat je premie per maand naar beneden als je een hoger eigen risico betaalt/kiest. De overheid stelt de hoogte van het bedrag elk jaar vast.

De hoogte van het eigen risico is niet te verlagen. Zoals gezegd kun je het het wel verhogen.
Het verhogen kan alleen in het overstapseizoen, aan het einde van het jaar. Mocht je dat willen doe dat dan voor 31 december 2020!

Als je zorgkosten hebt gemaakt vanuit de basisverzekering, dan krijg je hiervan een rekening van je zorgverzekeraar. Mocht je willen weten welke kosten uit de basisverzekering gaan, neem dan contact op met je verzekeraar of klik hier voor meer informatie:
Zorgwijzer

Als we kijken naar fysiotherapie,  is de basisverzekering van toepassing in het geval van een chronische aandoening vanaf de 21e behandeling.
Dit betekent dus dat je de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen of ze gaan uit je aanvullende verzekering. Hier is bij patiënten vaak onduidelijkheid over. Men denkt bij een chronisch dossier dat alles vergoed wordt door de verzekering en dat is niet het geval.

Mocht je nog meer vragen hebben over vergoedingen of waar ze onder vallen, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie