Nieuws!

Vita Arcen

Nekklachten

Nekklachten

Omdat nekklachten veel voorkomen besteden we er hier graag even aandacht aan.

Meestal gaan nekklachten vanzelf over door in beweging te blijven maar als de klachten aan blijven houden is het verstandig om je fysiotherapeut te raadplegen. 
Je fysiotherapeut kan jouw helpen om snel van de klachten af te komen en ervoor zorgen dat je niet opnieuw last krijgt van je nek.

Wat zijn nekklachten eigenlijk?

Meestal is het een zeurende pijn die je voelt aan één of beide kanten van je nek of bovenop je schouders. De pijn kan plotseling opkomen, bijvoorbeeld na een aanrijding of langzaam ontstaan doordat er een verkeerde houding is aangeleerd. Soms kun je je hoofd minder goed draaien: omkijken tijdens het autorijden is dan bijvoorbeeld erg lastig. Vanuit je nek kun je ook last krijgen van hoofdpijn, uitstraling naar de armen en of tintelingen in je hand of vingers.

Nekklachten komen ook vaak voor door een verkeerde houding in bed. Veel mensen liggen op een te dik kussen of zelfs op meerdere kussens. Echter alleen bij een juiste hoogte en vorm van het kussen komen de nekspieren en gewrichten écht tot rust gedurende de nacht.
Vraag onze fysiotherapeuten ook naar het kussen op maat.!

Kamp jij ook met nekklachten?
Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag van je klachten af!

Telefoonnummer: 077 472 24 95
info@vita-compleet.nl 

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie