Nieuws!

Vita Arcen

Wijziging vergoeding COPD

Wijziging in vergoeding fysiotherapie voor COPD

Het longfonds heeft zich, samen met de koepel van de fysiotherapeuten en oefentherapeuten, sterk gemaakt voor de aanpassing van de vergoeding van fysiotherapie voor mensen met COPD. Uit vele onderzoeken blijkt dat deze patiënten erbij gebaat zijn regelmatig fysiotherapie te krijgen. 
Met geprotocolleerde fysiotherapie wordt gericht gewerkt aan de conditie. Hiermee kunnen longaanvallen worden voorkomen of uitgesteld zodat de longen niet verder achteruitgaan. 

Mensen met COPD die in groep B vallen, die in de afgelopen 12 maanden 1 longaanval zonder ziekenhuisopname hebben gehad én een hoge ziektelast ervaren, worden per 1 januari 2021 ingedeeld in een nieuwe groep. Deze nieuwe en zwaardere groep wordt groep B1 genoemd.

De vergoeding van het aantal behandelingen fysiotherapie voor deze nieuwe groep B1 verschilt van groep B. Dit wordt verhoogd van 27 naar maximaal 70 behandelingen in het eerste behandeljaar

In het tweede behandeljaar en eventuele volgende jaren wordt het aantal behandelingen verhoogd van 3 naar maximaal 52 behandelingen per jaar. Voorwaarde is wel dat je in de voorafgaande 12 maanden weer een longaanval zonder ziekenhuisopname hebt gehad en nog steeds een hoge ziektelast ervaart.

Hiermee wordt de vergoeding van fysiotherapie voor deze nieuwe groep B1 ‘gelijk getrokken’ met die van de groepen C en D, zwaarste groepen COPD patiënten.

Zou u hier graag meer over willen weten? Raadpleeg dan één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.
Bel naar 077 4722495 of stuur een mail naar info@vita-compleet.nl 

Voor meer informatie over longaandoeningen kunt u hier klikken.

Ga terug
© Vita Velden - Fysiotherapie