Headerafbeelding

Hoofdpijnbehandeling

Hoofdpijn

Nagenoeg iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn gehad. Gelukkig verdwijnt het meestal weer vanzelf. Dat kan door een nachtje te slapen of door het gebruik van pijnstillers. Maar bij sommige mensen blijft de pijn terug komen, vergezeld van bijvoorbeeld misselijkheid of overgevoeligheid voor licht. 

Het ontstaan van hoofdpijn

Hoofdpijn is er in vele vormen met ieder hun eigen kenmerk. Ondanks dat er al vele onderzoeken naar gedaan zijn, is er vaak geen fysieke oorzaak te vinden. Denk aan clusterhoofdpijn, migraine en spierspanningshoofdpijn. De meest toegepaste behandeling hiervoor bestaat uit speciale medicatie die de klachten bestrijdt of een nieuwe aanval voorkomt.

Hoofdpijn ontstaat vaak in een gebied boven in de nek net onder de hersenen. Doordat het overgevoelig raakt, worden normale prikkels versterkt waargenomen. Deze prikkels komen o.a. voort uit het aangezicht, kaak, hoofd, bloedvaten, spieren, gewrichten en tussenwervelschijven. 
Vaak wordt de oorzaak aan triggers geweten. Dit zijn veranderde situaties in het lichaam, of stoffen die de hoofdpijn uitlokken. Bekende triggers zijn stress, menstruatie, vermoeidheid, houding en voedsel (chocolade, rode wijn, alcohol of citrusvruchten). De overgevoelige hersenstam kan deze triggers niet goed verwerken, waardoor de hoofdpijn kan ontstaan. 

De Watson methode (Watson Headache® Approach)

Dean Watson, hoofdpijnspecialist uit Australië, heeft in de afgelopen 25 jaar zeer veel ervaring opgedaan in de behandeling van hoofdpijnpatiënten. Er komen steeds meer wetenschappelijke bewijzen voor zijn methode.                                                                                             

De opleiding tot Watson Headache® Certified Practitioner is opgebouwd uit 3 niveaus, waarbij na elke cursus eerst veel ervaring opgedaan moet worden om toegelaten te worden tot het volgende niveau. Onze specialisten doorlopen de verschillende niveaus. Olaf Schaeffers is één van de 6 fysiotherapeuten in Europa die deze opleiding volledig voltooid heeft. De uitspraak ‘je moet maar met de hoofdpijn leren leven’, vinden wij een onacceptabel antwoord. Bijna iedereen kan van zijn of haar hoofdpijn afkomen, dan wel een vermindering in intensiteit of frequentie bereiken. Het maakt niet uit of je 1 maand of 25 jaar hoofdpijn hebt. 

Vragen?

Voor extra informatie kunt u ook kijken op de website van Watson Headache® Approach, www.watsonheadache.com

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met Vita Compleet op telefoonnummer 077-4722495
of via mail info@vita-compleet.nl

Onze specialisten helpen u graag!

Beschikbaar bij:

Vita Velden

Dit zijn onze specialisten:

Olaf Schaeffers
Kelly Swinkels
Niels Kessels
Mirthe Cox
© Vita Velden - Fysiotherapie