Headerafbeelding

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is een specialist in bewegen. Fysiotherapie is er dan ook op gericht om u zo goed mogelijk te laten bewegen.
Fysiotherapie kan worden toegepast bij:

  • Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen als de spieren, pezen, banden of gewrichten niet goed functioneren (omdat ze te gespannen zijn, bij peesontstekingen, bandpijn of bij artrose)
  • Klachten aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid
  • Zwellingen van gewrichten
  • Bewegingsbeperking
  • Krachtvermindering
  • Stijfheid
  • Problemen met bewegen
  • Evenwichtsstoornissen
  • Ademhalingsproblemen
  • Vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering

Wat is fysiotherapie?

De fysiotherapeut gaat door middel van oefentherapie, massage, advies of begeleiding toe te passen aan de slag met uw klachten. Fysiotherapie stabiliseert, vermindert of verhelpt de stoornissen, zodat u na de behandelingen weer een normale houding heeft, bewegingen weer goed mogelijk zijn of dat u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.

De eerste behandeling

Bij de eerste behandeling zal de fysiotherapeut uw klachten in kaart gaan brengen door middel van een screening en een intakegesprek. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens krijgt u uitleg over de aandoening en wordt er een behandelplan opgesteld. De fysiotherapeut zal het verwachte aantal behandelingen met u bespreken en een prognose geven over het verloop en de mate van herstel. Het kan zijn dat uw fysiotherapeut het verstandiger acht dat u met uw klachten langs de huisarts gaat.

Verwijzing

Het is wettelijk bepaald dat u zonder een verwijzing van de huisarts of specialist naar de fysiotherapeut kunt gaan. Voor een aandoening van chronische aard of voor een behandeling aan huis is echter wel een verwijzing nodig. Indien u een verwijzing van uw huisarts of specialist ontvangen heeft zal de fysiotherapeut de eerste behandeling starten met een intake en een lichamelijk onderzoek, heeft u geen verwijzing dan volgt er eerst een screening en daarna pas de intake en het onderzoek. 

Vergoeding door uw zorgverzekering

De kosten van een behandeling fysiotherapie worden door uw zorgverzekering vergoedt ten laste van uw aanvullende verzekering. Uiteraard is het uw eigen verantwoordelijkheid om u op de hoogte te stellen van uw eigen verzekeringsvoorwaarden. U dient zelf na te gaan hoeveel behandelingen fysiotherapie u via uw aanvullende verzekering vergoedt krijgt. Vita Compleet heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars, wij kunnen de behandelingen dus rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren. Indien de behandeling niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoedt ontvang u hiervoor van ons een nota.

Voor meer informatie zie: www.defysiotherapeut.com

Beschikbaar bij:

Vita Compleet

Dit zijn onze specialisten:

Olaf Schaeffers
Kelly Swinkels
Niels Kessels
Lynn Janssen
Ariënne de Koning-Dronkers
Mirthe Cox
Maud Opstals
Joep Segers
Marijn Weren
Manouk Gibbon
Sjoerd Nijsen
© Vita Velden - Fysiotherapie