Headerafbeelding

Fitness onder begeleiding

Fysiofitness is een vorm van paramedische trainingsbegeleiding. Het is een begeleide, medisch verantwoorde training, die individueel of in groepsverband plaats kan vinden. Er is geen sprake van therapie, maar wel van een professioneel begeleide training door een fysiotherapeut. Dit is waar Vita Compleet zich onderscheidt van reguliere fitnesscentra.

Een training op maat

Voor het opstellen van een individueel trainingsprogramma is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de conditie en de eventuele klachten en/of beperkingen. Dit wordt verkregen door een intake. Deze intake bestaat uit:

  • het invullen van een vragenlijst
  • het meten van het vetpercentage
  • opmeten van de bloeddruk
  • het vaststellen van de lichaamslengte en -gewicht
  • uitvoeren van een inspanningstest.

Wanneer de fysiotherapeut het nodig vindt, kan er buiten het reguliere trainingsuur een aanvullend onderzoek plaatsvinden. Op deze manier kan er een beweegadvies op maat worden gegeven.

Fysiofitnesstraining

De training vindt één keer per week op een vast tijdstip plaats op de locatie van Vita Velden, Rozenhof 16 te Velden of op onze locatie in Arcen, Kerkstraat 1. De duur van de training bedraagt 55 minuten en is in de ochtend, middag of avond. De trainingsgroepen bestaan uit maximaal 10 personen. Er wordt gestart met een gezamenlijke warming-up en kernoefeningen. Hierna volgt de individuele training waarbij gebruik gemaakt wordt van kracht- en cardioapparatuur. Het trainingsuur wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down. De nodige variatie zorgt voor een blijvende motivatie.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem dan telefonisch contact op met 077-472 24 95 of mail met info@vita-compleet.nl

Beschikbaar bij:

Vita Velden

Dit zijn onze specialisten:

Kelly Swinkels
Niels Kessels
Lynn Janssen
Marijn Weren
Maud Opstals
Joep Segers
Mirthe Cox
Manouk Gibbon
© Vita Velden - Fysiotherapie