Headerafbeelding

Wat is Dry Needling?

Als je wel eens last hebt van verkrampte spieren of (chronische) spierklachten dan is dry needling mogelijk een goede oplossing om van je klachten af te komen.

Wat is dry needling dan precies?

Dit is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek, met gebruik van kleine naalden, spieren triggert zodat de spierverhardingen en verkrampingen snel ontspannen raken. Dit is geen accupunctuur.
Bij accupunctuur worden vaak meerdere naalden gebruikt die enige tijd blijven zitten om de “energiebanen” op te wekken. Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut één naald waarmee kortdurend de spier geprikkeld word. Hij prikt op bepaalde punten, de zogenaamde triggerpoints.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen voor problemen zorgen. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies en pijnklachten veroorzaken.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u een afspraak maken? Onze collega Josje Stessen helpt u graag!
Maak bij haar een afspraak als u graag Dry Needling wil uitproberen!

            

© Vita Velden - Fysiotherapie