Headerafbeelding

Aanmelden bij Vita Compleet

Je kunt je aanmelden via:

  • Telefoonnummer 077-4722495
  • Invullen van nevenstaand contactformulier

Normaal gesproken nemen we binnen 24 uur contact met je op. Kom je speciaal voor één van onze specialisaties, een beweegprogramma of de fysiofitness? Meld dit dan even in het veld "korte omschrijving van de klacht".

DTF: Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie; rechtstreeks naar de fysiotherapie.

Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. Je mag eerst een afspraak maken met de huisarts, maar dit is niet nodig. Het voordeel is dat je meteen bij een bewegingsspecialist terecht kunt om aan je herstel te werken. 

De screening

Besluit je rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan zal deze de behandeling starten met een screening. Hierna volgt een korte intake en een lichamelijk onderzoek. De screening bestaat uit een aantal vragen waarmee jouw klacht wordt geïnventariseerd en vragen die aanwijzingen kunnen geven voor andere onderliggende problematiek. De screening, intake en onderzoek bepaalt of jouw klacht geschikt is voor een fysiotherapeutische behandeling.

Vier mogelijkheden:

  1. Jouw klacht is ongeschikt voor een fysiotherapeutische behandeling. De fysiotherapeut zal je adviseren over een passende oplossing.
  2. Jouw klacht is geschikt voor een fysiotherapeutische behandeling. De fysiotherapeut maakt een afspraak voor een behandeling. Deze afspraak kan ingepland worden bij de fysiotherapeut waar je de screening hebt gehad, maar ook bij een collega die gespecialiseerd is in een deel van het vakgebied ( manuele therapie, oedeemtherapie, bekkentherapie, sportfysiotherapie etc.).
  3. Jouw klacht is geschikt voor een fysiotherapeutische behandeling, maar de fysiotherapeut heeft aanvullende informatie nodig van de huisarts of een specialist. De aard van de informatie bepaalt of de fysiotherapeut gelijk of op een later tijdstip een afspraak maakt voor een behandeling. Het inwinnen van informatie gaat in overleg met jouw.
  4. Jouw klacht is ongeschikt voor een fysiotherapeutische behandeling en de fysiotherapeut heeft aanwijzingen dat er meer aan de hand is. Hij/zij zal je door verwijzen naar de huisarts en eventueel jouw huisarts contacten en informeren. 

Controleer je verzekeringsvoorwaarden!

Wettelijk is bepaald dat je geen verwijzing meer nodig hebt. Echter voor een fysiotherapeutische behandeling aan huis en in het geval van aandoeningen die voorkomen op de lijst chronische of langdurige fysiotherapie vereisen de zorgverzekeraars wel een verwijzing.
De kosten van een fysiotherapeutische behandeling worden doorgaans door uw zorgverzekeraar vergoed. Uiteraard ben je er zelf verantwoordelijk voor om je op de hoogte te stellen van je eigen verzekeringsvoorwaarden. Indien de behandeling niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, dient u deze zelf te betalen en ontvangt u hiervoor van Vita Compleet een nota.

De registerfysiotherapeut: een zeker gevoel

De beroepsvereniging (KNGF) streeft naar het continu verhogen van de kwaliteit van de fysiotherapie. De fysiotherapeuten die aan alle kwaliteitseisen voldoen en werken volgens de richtlijnen van het KNGF, worden toegelaten tot het kwaliteitsregister Fysiotherapie. Dan pas mag een fysiotherapeut zich daadwerkelijk registerfysiotherapeut noemen. Alle therapeuten van Vita Compleet staan in het kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Uw naam
Uw adres
Uw postcode
Uw woonplaats
Uw e-mailadres
Uw telefoonnummer
Uw geboortedatum
Uw vestiging
Korte omschrijving van uw klacht
© Vita Velden - Fysiotherapie