Aanmelden als patiënt

U kunt zich aanmelden via:

  • Telefoonnummer 077-4722495
  • Invullen van nevenstaand contactformulier

Wij trachten binnen 24 uur contact met u op te nemen. Komt u speciaal voor één van onze specialisaties, een beweegprogramma of de fysiofitness? Meldt dit dan even in het veld "korte omschrijving van uw klacht".

DTF: Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie; rechtstreeks naar de fysiotherapie.

Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbrief van de huisarts meer nodig om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. U mag eerst een afspraak maken met uw huisarts, maar het hoeft niet. Het voordeel hiervan is dat u meteen bij een bewegingsspecialist terecht komt om aan uw herstel te werken. 

De screening

Besluit u rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan zal deze de behandeling starten met een screening. Hierna volgt een korte intake en een lichamelijk onderzoek. De screening bestaat uit een aantal vragen waarmee uw klacht wordt geïnventariseerd en vragen die aanwijzingen kunnen geven voor andere onderliggende problematiek. De screening, intake en onderzoek bepaalt of uw klacht geschikt is voor een fysiotherapeutische behandeling.

Vier mogelijkheden:

  1. Uw klacht is ongeschikt voor een fysiotherapeutische behandeling. De fysiotherapeut zal u adviseren over een passende oplossing.
  2. Uw klacht is geschikt voor een fysiotherapeutische behandeling. De fysiotherapeut maakt een afspraak voor een behandeling. Deze afspraak kan ingepland worden bij de fysiotherapeut waar u uw screening hebt gehad, maar ook bij een collega die gespecialiseerd is in een deel van het vakgebied ( manuele therapie, oedeemtherapie, bekkentherapie psychosomatische fysiotherapie, sportfysiotherapie etc.).
  3. Uw klacht is geschikt voor een fysiotherapeutische behandeling, maar de fysiotherapeut heeft aanvullende informatie nodig van uw huisarts of uw specialist. De aard van de informatie bepaalt of de fysiotherapeut gelijk of op een later tijdstip een afspraak maakt voor een behandeling. Het inwinnen van informatie gaat in overleg met u.
  4. Uw klacht is ongeschikt voor een fysiotherapeutische behandeling en de fysiotherapeut heeft aanwijzingen dat er meer aan de hand is. Hij/zij zal u verwijzen naar uw huisarts en eventueel uw huisarts contacten en informeren. 

Controleer uw verzekeringsvoorwaarden

Wettelijk is bepaald dat u geen verwijzing meer nodig heeft. Voor een fysiotherapeutische behandeling aan huis wil een aantal zorgverzekeraars wel een verwijzing hebben. Aandoeningen die voorkomen op de lijst chronische of langdurige fysiotherapie vereisen wel een verwijzing. De kosten van een fysiotherapeutische behandeling worden doorgaans door uw zorgverzekeraar vergoed. Uiteraard bent u er zelf verantwoordelijk voor om u op de hoogte te stellen van uw eigen verzekeringsvoorwaarden. U dient zelf na te gaan voor hoeveel fysiotherapeutische behandelingen u verzekerd bent. Indien de behandeling niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, dient u deze zelf te betalen en ontvangt u hiervoor van Vita Compleet een nota.

De registerfysiotherapeut: een zeker gevoel

De Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie betekent een uitbreiding van de verantwoordelijkheid van fysiotherapeuten. U wilt immers optimaal behandeld worden en, zo nodig, doorgestuurd worden naar een meer gespecialiseerde collega of huisarts. De beroepsvereniging (KNGF) streeft naar het continu verhogen van de kwaliteit van de fysiotherapie. De fysiotherapeuten die aan alle kwaliteitseisen voldoen en werken volgens de richtlijnen van het KNGF, worden toegelaten tot het kwaliteitsregister Fysiotherapie. Dan pas mag een fysiotherapeut zich daadwerkelijk registerfysiotherapeut noemen. Alle therapeuten van Vita Compleet staan in het kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Meld u aan

© Vita Velden - Fysiotherapie